A WiseDrava Life projekt bemutatása nemzetközi környezetben

Nemzetközi konferencián mutattuk be WiseDrava LIFE projekt célkitűzéseit, eredményeit és tapasztalatait.

Június 25-én került megrendezésre a BioaquaPro Kft. és a Magyar természettudományi Múzeum szervezésében, a West Balkans Green Center Nonprofit Kft. és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a Nyugat-Balkán országaiban folyó természetvédelmi és biodiverzitást vizsgáló kutatások kihívásait és lehetőségeit vizsgáló konferencia (Challenges and opportunities for biodiversity research and conservation in the Western Balkans in the context of EU accession). A konferencián bemutattuk a résztvevőknek a WiseDrava LIFE projekt célkitűzéseit, előrehaladását és a felmerülő nehézségeket. Szélesebb tájékoztatást nyújtottunk a LIFE programok (L'Instrument Financier pour l'Environnement) céljairól, finanszírozási hátteréről, történetéről, valamint a pályázás és megvalósítás lehetőségeiről.

A konferencián szó esett a Nyugat-Balkánon megvalósuló, zöld átmenethez szükséges kapacitásfejlesztésekről, az Európában folyó taxonómiai programról, a Balkán vízirovar-faunájáról és a Natura 2000 területek őserdeinek megfelelő kezelési módjairól is. A konferencia egy nagy érdeklődésre számot tartó kerekasztal-beszélgetéssel zárult, melyen a résztvevők mohafajok természetvédelmi célú monitorozásának lehetőségeit és tapasztalatait vitatták meg.

A résztvevők országaiban tapasztalt változatos és gyorsan változó járványügyi szabályozások miatt a konferencia online formában került megrendezésre.