Drávai terepgyakorlat a Műegyetem oktatói és hallgatói részvételével

Tanulmányúton mutattuk be a WiseDrava projekt keretében megvalósult élőhely-helyreállításokat és azok mérnöki hátterét egyetemi oktatók és hallgatók számára.

Kétnapos tanulmányút keretében látogattuk végig a WiseDrava projekt beavatkozási helyszíneit a Lankóci-erdőben és a Dráva mentén. A terepi látogatáson részt vevő 27 oktató és hallgató elsőként a Lankóci-erdőben megvalósult vízvisszatartási megoldásokat, azok nyomon követését és a kapcsolódó természetvédelmi fejlesztéseket tekintette meg.

Heresznyénél együtt jártuk be a frissen elkészült mellékág-visszacsatolás helyszínét, megvitatva és kielemezve a kivitelezés részleteit és nehézségeit. Az átalakított Dráva főági kőművek közül a Felsőszentmárton közelében levő sarkantyút tekintettük meg, ennek hatásait szintén a helyszínen sikerült megvitatni különböző szakterületen jártas kollégákkal.

A tanulmányúton szerzett tapasztalat jól hasznosíthatók lesznek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tartott előadások és gyakorlatok, valamint a továbbképzésre való felkészülések során.

Fotó: Barina Zoltán, WWF Magyarország