Elkészült az oktatási segédanyagunk

Hiánypótló oktatási segédanyag készült folyóink múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

A hazai felsőoktatásban használható segédanyagunk az első olyan összegzés, mely áttekintést nyújt a Kárpát-medence nagy folyóinak állapotáról, fenntartható használatukról és jövőképükről. A kötet fejezeteit az egyes területek szakértői írták és lektorálták, szerkesztését pedig a WWF Magyarország végezte.

A segédanyag bemutatja a Kárpát-medence nagy folyóit, az azokat szegélyező élőhelyeket és az ott alkalmazott tájhasználatokat. Ismerteti az ármentesítések és folyószabályozások történetét, valamint a folyami rendszert ért hatásokat és következményeiket. Részletesen tárgyalja a fenntartható víz- és tájgazdálkodás lehetőségeit és a bennük bekövetkező változások hatásait. Foglalkozik az érintettek bevonásának módjaival és a kapcsolódó szakpolitikai háttér elemzésével.

A kiadványt elsősorban felsőoktatási szereplőknek szánjuk, célzottan eljuttatva vízügyi szakterületekhez kapcsolódó szakágakban tevékeny oktatók számára, lehetőséget teremtve oktatott tárgyaik látókörének és példatárának bővítésére naprakész és fenntarthatósági szempontokat szem előtt tartó anyagokkal.