Sajtóbejárás a projekt mintaterületein

Számos sajtóorgánum képviselőit invitáltuk március 19-re egy közös helyszíni bejárásra a Dráva mellé, ahol bemutathattuk a projekt keretében megvalósult fő élőhely-helyreállításokat.

A projekt vége lehetővé teszi, hogy a megvalósult eredményeket a sajtó elé tárva széles körben megismertethessük azokat és megalapozzuk a projekt továbbélésének, fennmaradásának lehetőségeit. A közös sajtóbejáráson országos és helyi médiák képviselői vettek részt, nem riadva vissza a nagy távolságtól és a tartalmas, ugyanakkor kimerítő programtól.

A projekt egyik kiemelt helyszínén, a Lankóci-erdőben élőhely-helyreállítások és az erdő állpotát, diverzitását javító beavatkozások hosszú sorát mutattuk be: a vízvisszatartó műtárgyaktól a telepített vízmércéken, kitisztított talajvízkutakon keresztül a denevérodúkig, kihelyezett műfészkekig és tájékoztató táblákig.

A hosszú utazás és friss erdei levegő után jól esett a szokás szerint nagyszerű ebéd Berzencén, a Szivárvány Vendéglőben.

Feltöltődve és megpihenve egy kicsit, a bejárás Heresznye mellett folytatódott, ahol a bemutathattuk a frissen visszacsatolt Dráva-mellékágat és a megvalósulás jótékony hatásait.

A bejárás után sajtóanyagot adtunk ki és nyilatkoztunk a bejáráson részt nem vett sajtóorgánumoknak, így várhatóan mind szélesebb körben ismertté válnak a WiseDrava LIFE projekt eredményei.

Fotó: Berende Alexa, WWF Magyarország